Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » Архів матеріалів

12 вересня 2019 року у Харківському обласному управління лісового та мисливського господарства відбулися святкові збори працівників лісової галузі Харківщини.

           На святкові збори була запрошена делегація працівників державного підприємства « Ізюмське лісове господарство» на чолі з директором Анатолієм Івановичем Тільним.

           Гостей свята вітали: засту ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Найстрашніший кошмар лісу - це пожежа.

Пожежі виникають і розвиваються внаслідок багатьох причин. І, як показує статистика, головна з них – порушення населенням правил пожежної безпеки при поводженні з вогнем у місцях проведення робіт і відпочинку.
 Відповідно до Закону України “Про пожежну безпеку” – “Правила пожежної безпеки в лісах України” є обов’язковими для виконання всіма центральними і місцевими органами державної ви ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

В Ізюмському лісгоспі щоденно проводиться  рейдова робота працівників лісової охорони по виявленню адміністративних правопорушень. Так 3 вересня 2019 року  було затриманню порушника Папірного Миколу  із самовільного забору піску на ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

29 серпня 2019 року було проведено позачергову нараду державної лісової охорони Барвінківського лісництва та заступника  начальника Барвінківського ВП Балаклійського ВП ГУНП в Харьківській обл.. майор поліції Лютік Василь Ліонідович.

На нараді були розглянуті такі питання:

  1. Про посилення ведення рейдової роботи спрямованої на виявлення незаконних порубів лісу та інших порушень лісового законодавство на території  лісових масивів ввірених у користування Барвінківського лісництва.
  2. Про посилення роз’яснювальної роботи (незаконні ... Читати далі »
Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 


З нагоди річниці Незалежності нашої держави бажаємо вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту. Нехай кожен день вашого життя буде сповнений радістю, теплом і новими здобутками, а ваші добрі справи примножать славу рідної України.

 

 

Безталанна ненька – рідна Україна
Простягала руки до народу-Сина.
Терпеливо ждала, вірила – Дитина
Вже на ноги встала, що в муках родила!

... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

День Державного Прапора - це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Бажаємо всім українцям миру, щастя, благополуччя, успіхів в роботі і у всіх починаннях на благо Вітчизни!

23 серпня – свято патріотичне. Цього дня щороку Україна відзначає День державного прапора.

Саме свято засновано у 2004 році, але українському прапору набагато більше років. Жовто-блакитний стяг був ще у козачого війська в 1803 році, тобто за часів імперської Росії. А під час революції ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Триває пожежонебезпечний період. 

Одним із ефективних методів боротьби з вогняною стихією є мінералізовані смуги – штучно створений протипожежний бар’єр, що межує з лісовим масивом, від горючих матеріалів.

Відповідно до   Закону   України   "Про   пожежну    безпеку" 
( 3745-12 ), на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 
1 липня 2002 року N 870 ( 870-2002-п ) "Про затвердження  Програми 
... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Ліс – найбільше природне багатство. Про Його величність Ліс складено чимало віршів, нарисів, поезій, афоризмів, тощо. Дивно, що митці – це і поети, і письменники, і художники описують і змальовують ліс у своїх творах,  як живу істоту.
         Насправді ліс – живий. Він говорить, співає, дихає, народжує, пробуджує… Недаремно, що саме на початку весни відзначається Міжнародний день лісів. Адже,  навесні ліс оживає після довгої зими. Ще недавно він був похмурим, а дерева стояли голі. А тепер ліс осяяло весняне сонечко. Тугі бруньки набухли на деревах за кілька днів. Вони розкрилися у ніжне зелене листя. Весняний ліс знову шумить від вітру.  Весняний ліс ошатний та світлий. Прогулянка ним – це справжнє задоволення.
      Ось тому, професія лісівника важлива і почесна. Охороняти ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Чимало разів працівники Ізюмської лісової охорони попереджали населення про лихо від вогню.
Щораз благали «БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!», закликали не допускати пожеж в екосистемах!
Але марно. На Ізюмщині, як і по всій території України спостерігається підвищення температурних показників та по-справжньому спекотна погода. Недотримання правил пожежної безпеки (випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник, недопалок) у цей період може стати причиною масштабних лісових та торф’яних пожеж...
При жаркій погоді, якщо дощів не буває протягом більше ніж 10 днів, ліс стає настільки сухим, що будь-яке необережне поводження з вогнем викликає пожежу. В 90-97 випадках з 100 винуватцями виникнення лиха є люди, що не проявляють належної обережності при користуванні вогнем у місцях роботи і відпочинку.
Так днями в ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Вчора (31.07.2019) відбулася позачергова нарада державної лісової охорони
ДП «Ізюмський лісгосп» та Заступника начальника Ізюмського ВП ГУНП в
Харківській області Гут Сергія Миколайовича. Нарадою розглядалися
проблематичні питання: навмисні підпали території лісових масивів
лісогосподарського підприємства та порушення лісового та кримінального
законодавств у вигляді незаконних порубів. Учасники наради спілкувалися та
ділилися досвідом у вирішенні даних питань.

... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 36 37 »