Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Серпень » 15 » БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!
10:28
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!

 

Чимало разів працівники Ізюмської лісової охорони попереджали населення про лихо від вогню.
Щораз благали «БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!», закликали не допускати пожеж в екосистемах!
Але марно. На Ізюмщині, як і по всій території України спостерігається підвищення температурних показників та по-справжньому спекотна погода. Недотримання правил пожежної безпеки (випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник, недопалок) у цей період може стати причиною масштабних лісових та торф’яних пожеж...
При жаркій погоді, якщо дощів не буває протягом більше ніж 10 днів, ліс стає настільки сухим, що будь-яке необережне поводження з вогнем викликає пожежу. В 90-97 випадках з 100 винуватцями виникнення лиха є люди, що не проявляють належної обережності при користуванні вогнем у місцях роботи і відпочинку.
Так днями в Червонооскільському лісництві стався прикрий випадок з відвідувачами лісу. Сім’я, яка приїхала до лісу назбирати грибів безжально лишилася власного автомобілю, дякувати Богові постраждалих не було, але автотранспорт вигорів вщент.
З метою попередження та запобігання виникнення пожеж в лісових масивах працівники лісової охорони закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки в лісових масивах.
Люди самі стають причиною переважної більшості загорянь в лісах. В суху погоду і при сильному вітрі низова пожежа може швидко перерости у верховій, коли вогонь поширюється на крони дерев. Верхову пожежу загасити практично неможливо. У більшості випадків вдається лише стримувати їх ціною величезних зусиль, в очікуванні сильних дощів.

ПАМ'ЯТАЙТЕ!
Людський фактор – головна причина лісових пожеж!!!

 

| Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar