Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Серпень » 15 » Ліс – найбільше природне багатство
12:16
Ліс – найбільше природне багатство

 

Ліс – найбільше природне багатство. Про Його величність Ліс складено чимало віршів, нарисів, поезій, афоризмів, тощо. Дивно, що митці – це і поети, і письменники, і художники описують і змальовують ліс у своїх творах,  як живу істоту.
         Насправді ліс – живий. Він говорить, співає, дихає, народжує, пробуджує… Недаремно, що саме на початку весни відзначається Міжнародний день лісів. Адже,  навесні ліс оживає після довгої зими. Ще недавно він був похмурим, а дерева стояли голі. А тепер ліс осяяло весняне сонечко. Тугі бруньки набухли на деревах за кілька днів. Вони розкрилися у ніжне зелене листя. Весняний ліс знову шумить від вітру.  Весняний ліс ошатний та світлий. Прогулянка ним – це справжнє задоволення.
      Ось тому, професія лісівника важлива і почесна. Охороняти, вирощувати, зберігати – це найважливіші дії кожного з нас стосовно лісу. 
      Лісівники Ізюмського лісгоспу щорічно тільки примножують народне багатство. Наприклад в 2020 році по лісгоспу планується посадити 115 га лісу, також на 12 га землі буде відбуватися природне поновлення. Тобто, це буде висаджено 747 тис 500 штук сіянців. Як відомо одне доросле дерево у 50 ти річному віці здатне забезпечити киснем протягом всього життя сім’ю з 4-х чоловік.
Вирощений в індивідуальних розсадниках лісгоспу цінний посадковий матеріал вводиться до складу лісових культур, що значно збагачує породний склад і цінність нових лісів. Крім того, це підвищує у лісової охорони професійний інтерес до лісогосподарської справи. 
Поряд з щорічною посадкою лісових культур лісівники проводять доповнення лісових культур та протягом літнього періоду догляд за культурами, щоб якомога більше дерев прижилося у майбутньому, щоб  ми, лісівники передали наступному поколінню найцінніший скарб нашої планети.

 

 

 

| Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
avatar