Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » Архів матеріалів

Ізюмський лісгосп займає площу близько 53 тис, га, основною лісоутворюючою породою лісгоспу є сосна звичайна, яка займає 21 тис га тобто 50% . Щорічно відбувається посадка лісових культур в межах 150 га, для забезпечення лісгоспу високоякісним насінням сосни звичайної, на території лісництв є лісонасінневі плантації на яких щорічно збирається врожай шишок сосни звичайної від 1 до 10 тон щорічно. Цей врожай в подальшому підлягає сушінню.

 Сушіння шишок сосни відбувається на території лісгоспу, а саме в Червонооскільському лісництві бо там функціонує єдина на підприємстві шишкосушарка за принципом Каппера, що заб ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

      Відповідно до розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 11.03.2019 № 75 в області з 21 березня 2019 року розпочалося проведення щорічної всеукраїнської акції з благоустрою « За чисте довкілля».

      Працівники державного підприємства « Ізюмське лісове господарство» долучилися до проведення акції та провели у квітні толоки з благоустрою, під час яких привели в належний санітарний стан територію прилеглу до центральної садиби лісгоспу по вулиці Ентузіастів.

       Також заходи з благоустрою пройшли в кожному лісництві підприємства на території садиб. Було проведено прибирання сміття та опа ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

     На території ДП «Ізюмський лісгосп» проводять посів насіння сосни звичайної у Піщанському, Ізюмському, Червонооскільському та Студенецькому лісництвах.

     Насіння для висівання заготовляли самі і висушували у власній шишкосушарці Червонооскільського лісництва.

     На вирощування стандартних сіянців впливає походження насіння, передпосівний обробіток, механічний склад грунту, мінеральне та органічне живлення сіянців під час вегетаційного періоду.

     Загальна площа посіву насіння сосни звичайної становить ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Чимало людей не задумується про невідворотні процеси, пов’язані з недбалим ставленням до навколишнього середовища. Саме тому необхідно вкотре підняти тему засмічення лісових масивів.

В лісі часто-густо можна побачити викинуте сміття – банки  пляшки, памперси, будівельні відходи, пластмасові та скляні пляшки… І  весь непотріб, який можна спалити, закопати або викинути у спеціальні контейнери.

Саме із цього приводу працівники лісової охорони  нагадують, що ліси є особливою екосистемою, де існують зв’язки, в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів, які знаходяться в даному біогеоценозі ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

З 1 квітня по 15 червня на території державного підприємства "Ізюмське лісове господарство"  триватиме "сезон тиші", який припадає на період масового розмноження диких тварин. 

У цей період заборонено проведення робіт і заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою ( санітарних рубок лісу,феєрверків використання моторних маломірних суден, стрільба, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.
За порушення вимог загрожує адміністративне стягнення у вигляді штрафу від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Найціннішим скарбом людства і кожної людини окремо є діти. Саме вони в своїх руках тримають ключі від нашого майбутнього. Кожна дитина – чистий струмок і щоб він залишався таким, його потрібно постійно підживлювати джерелами любові, ніжності, добра. Але, на жаль, сьогодення українських дітей є зовсім нерадісним: війна, соціальна та економічна незахищеність призвели до того, що діти досить швидко пізнають недосконалість світу, втрачають своє дитинство.

Тому ми, дорослі, повинні захистити їх – нашу надію та майбутнє дати впевненість у завтрашньому дні, саме цим займаються працівники шкіл Оскільської об’єднаної громади та ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 36 37 »