Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » Архів матеріалів

За словами вчених, освоєння занедбаних земель дозволить стримати дві найважливіші проблеми - зміна клімату і вимирання живих організмів.

 Швейцарські екологи підрахували, що висаджування лісових масивів в глобальному масштабі - зі збільшенням їхньої кількості приблизно на третину - дозволило б зупинити накопичення антропогенного вуглекислого газу, а також знизити його нинішній вміст у повітрі. Про це повідомляє Naked-science. Вчені оцінили потенційну кількість вуглецю, що здатні зв'язати з повітря дерева, що ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

 

Перші квіти після тривалої зими приносять величезну втіху для душі. Прогулянка до лісу ранньої весни – просто спокуса. Руки так і тягнуться до квітів… Але не поспішайте рвати це чудо!

Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, повністю нівечаться рослини.

Зірвали стеблину з трьома первоцвітами, а це означає, що загинуло 45 – 60 н ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Це невелика частина тварин, які потребують захисту, і насамперед захисту від діяльності людини: полювання, браконьєрства, забруднення ґрунтів.

Навіть перед тим, як спіймати барвистого метелика чи вбити гадюку, пам’ятайте, що цей вид може вже не відтворитися і ваші діти ніколи не зустрінуть у природі цієї тварини чи комахи.

Їжак вухатий

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Всі знають, що як тільки починається весна, коли сходить сніг і оголюється грунт, а також пізньої осені, всюди починаються пожежі, починає горіти пожухла трава, причому на величезних площах. І підпалють її ніхто інший, як самі люди, в основному люди похилого віку, які впевнені, що «роблять добро». Насправді це пережиток радянських часів. Люди, які заявляють, що спалювання минулорічної трави необхідно, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу - це злочин проти миру природи.

Головна небезпека полягає в п ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

20 лютого відбулася профспілкова конференція у ДП «Ізюмське лісове господарство», на якій було підведені підсумки виконання колективного договору

за 2018рік та прийнято колективний договір на 2019-й. У роботі конференції взяли участь голова райдержадміністрації Любов Шамрай, голова Харківського обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Борис Білоус та делегати від трудових колективів вс ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань. А сприяння, активне сприяння в цьому - є...

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

Нагадуємо: 

З 1 січня 2019 року в Україні втрачають чинність державні стандарти на круглі лісоматеріали, які розроблені до 1992 року. Відтак лісові і деревообробні підприємства зобов’язані з нового року використовувати виключно нові ДСТУ. Перехід до нової стандартизації зумовлений розвитком нових технологій переробки деревини, зростанням вимог до її якості, євроінтеграційними процесами в лісовій галузі та розширенням міжнародних торговельних зв'язків нашої країни на лісовому ринку. Саме тому в Україні розроблні стандарти гармонізовані з євро ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 36 37 »