Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Квітень » 2 » Лісівники закликають громадян не смітити в лісі
14:19
Лісівники закликають громадян не смітити в лісі

 

Чимало людей не задумується про невідворотні процеси, пов’язані з недбалим ставленням до навколишнього середовища. Саме тому необхідно вкотре підняти тему засмічення лісових масивів.

В лісі часто-густо можна побачити викинуте сміття – банки  пляшки, памперси, будівельні відходи, пластмасові та скляні пляшки… І  весь непотріб, який можна спалити, закопати або викинути у спеціальні контейнери.

Саме із цього приводу працівники лісової охорони  нагадують, що ліси є особливою екосистемою, де існують зв’язки, в результаті яких проходять основні процеси життєдіяльності живих організмів, які знаходяться в даному біогеоценозі. Отож, коли людина починає негативно впливати навіть на один компонент даної системи,- це може призвести до ослаблення та навіть загибелі біоценозу в цілому. До того ж, варто наголосити на тому, що побутове сміття, яке людина залишає в лісах, є дуже токсичним в результаті його розкладу, що триває впродовж багатьох років та століть.

Крім того відвідувачі лісу замість того, щоб  відпочивати в лісі та насолоджуватись чистим повітрям, перебуваючи на лоні природи, наражаються на небезпеку отруєння, зараження різними патогенами.

Так, наприклад, звичайна газета перегниватиме 2-3 роки, недопалок цигарки – 10-11 років, консервна банка – 120-150 років, поліетиленовий пакет – близько 200 років, пластикова пляшка близько – 500 років, а скло та скляні вироби – близько 1000 років. 

Будь ласка, не залишайте сміття в лісі! Не вивозьте та не викидайте  побутові відходи у лісі! Ліс – не смітник! А ваша свідома поведінка буде вкладом у добру справу та прикладом реальної любові до природи, рідного краю!

 

 

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar