Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » Архів матеріалів

Хай Миколай у вишиванці
Розбудить подарунком вранці,
І принесе у вашу хату
Добробут, радості багато.
Розбудить приспані надії,
Зернятко щастя хай посіє.
Зігріє гумором, любов'ю,
І принесе усім здоров'я!

 

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Лісовій громаді держави та господарюючим структурам, які використовують у виробництві деревину, починаючи з 1 січня 2019 року, необхідно буде користуватися національними стандартами, гармонізованими з європейськими, в яких суттєво змінені підходи до визначення розмірно-якісних характеристик в лісоматеріалах. 
Якщо зараз деревина в Україні розподіляється на три сорти (І, ІІ, ІІІ) та має низку сортиментів (призначення), то з 2019 року буде розподілятися на чотири класи якості (A, B, C, D), як і в європейських країнах.
Нові національні стандарти, гармонізовані з європейськими, розроблялися Технічним комітетом України зі стандартизації лісових ресурсів ТК 18 «Лісові ресурси» та затверджувалися ДП &laq ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Заготівля новорічних ялинок без шкоди для навколишнього середовища 
Державні лісогосподарські підприємства розпочинають реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища. 
Варто зазначити, що до сфери управління Держлісагентства належать 73% лісового фонду України, а тому забезпеченням новорічними ялинками займаються, крім підприємств Держлісагентства, ще різні лісокористувачі.
У галузі проводяться заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:
- на площі близько 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 15 млн шт. хвойних дерев різних порід та віку;
- щороку в грудні передбачається проведення рубок догля ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

В Україні збільшилася адміністративна та кримінальна відповідальність за вирубку лісу. Після підписання президентом відповідного закону про збереження українських лісів і запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів збільшилися штрафи як за зрубану до новорічних свят ялинку, так і за незаконну вирубку ділянки лісу на продаж. Якщо йдеться про завдання істотної шкоди державі, то закон передбачає до 10 років ув’язнення. «Слово і Діло» розбиралося, кому й за що загрожує штраф, а хто може й сісти до в’язниці.
 Якщо раніше за зрубану ялинку в лісі можна було відбутися штрафом у 85-170 гривень, то з 1 січня 2019 року, коли набуде чинності новий закон, за вирубану лісову красуню доведеться викласти від 170 до 255 гривень (10-15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Зловлений на гарячому лісник заплатить від 255 до 510 гривень (15-30 н. м. доходів громадян) ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

В порядку денному наради розглянуті питання:

1. Про результати проведення санітарно – оздоровчих заходів в лісах лісгоспу
Доповідач: інженер з охорони та захисту лісу Чорна О.В.

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Дорогі працівники автомобільного транспорту і дорожнього господарства!

Так уже склалося, що без автомобілів зараз не можливо уявити наше життя.
Автомобільний транспорт є найважливішою системою життєзабезпечення будь-якого міста,
незалежно від кількості проживаючих у ньому мешканців. Усі ми щодня користуємося транспортом, а виходить – вашою працею.

І це професійне свято – ще один привід для нас висловити слова вдячності за вашу працю.

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

 

      У веденні лісового господарства відбулися суттєві зміни: введено в дію нові нормативно-правові акти, внесенно зміни до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективного ведення лісового господарства та посилення охорони лісів та інше.

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

С сегодняшнего дня, 27 сентября, в Украине и городе Изюме начали действовать изменения в правила дорожного движения. В частности, они касаются правил парковки. Документ внедряет фотовидеофиксацию нарушений ПДД и парковки, а также инструментарий защиты прав водителей и владельцев автомобилей. Об этом сообщают в ТСН. Этот закон пока не заработал в полной мере, потому что на практике необходимо реализовать еще ряд мероприятий. За полгода после принятия документа сделать все еще не успели. Среди причин – в частности, еще не внесены изменения в другие нормативные акты. Также финансирование из госбюджета на реализацию закона стало возможным только с сегодняшнего дня. НОВЫЕ ШТРАФЫ Сообщения в СМИ о повышени ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 30 31 32 33 34 ... 36 37 »