Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Вересень » 18 » ЗЕЛЕНА ПЕРЛИНА ІЗЮМЩИНИ ...
11:59
ЗЕЛЕНА ПЕРЛИНА ІЗЮМЩИНИ ...

 

Спасибі людям, що зростили ліс.

За всі дуби, ялини в пишнім гіллі.

І за красу отих зелених кіс,

В яких стоять гнучкі берізки білі

М. Познанська

 

Щороку, у третю неділю вересня, працівники лісової галузі України відзначають своє професійне свято - День працівника лісу.

20 вересня 2020 року святкувати його будуть не тільки лісоводи, а всі хто любить природу і примножує її багатства своєю посильною участю на виробництвах, присадибних ділянках, громадських місцях.

В усі часи ліс був одним із могутніх джерел добробуту народу, одним із факторів розвитку економіки, побуту, культури.

І до цього часу ліс - національне багатство багатьох країн світу, в тому числі й України. Багатство, яке ми покликані зберегти і примножити.

Довгий шлях проходить дерево від маленької насінини, слабенького сіянця, до майбутнього лісового велетня. Ліс- довгожитель планети, не одне покоління турбується про нього, вирощує і охороняє від шкідників, пожеж і лихих людей.

 

Сучасні ліси Ізюмщини переважно створені людськими руками

Особовий склад підприємства налічує 199 чоловік, з них 85 працівників державної лісової охорони.

Щороку для проведення весняної посадки лісових культур сосни звичайної підприємство приймає більше 200 тимчасових працівників. Цього року було створено 75 гектарів нових насаджень на зрубах минулого року та проведено доповнення лісових культур на площі 395,5 га.

Для збереження та охорони лісів Ізюмщини від пожеж, щовесни на пожежонебезпечний період, лісгосп приймає до 40 сезонних працівників: водіїв пожежних автомобілів, пожежних рятувальників та спостерігачів. Цього року, через стійку спекотну погоду, на території лісгоспу збільшилась кількість випадків лісових пожеж , але завдяки злагодженим діям працівників державної лісової охорони та лісових пожежних станцій вдалося запобігти розповсюдженню вогню на значну площу.

З гарними показниками працівники підприємства підійшли до свого професійного свята. Незважаючи на складні економічні умови цього року, карантин, підприємство зберегло стабільність та кадровий склад. Обсяг реалізованої продукції за 8 місяців поточного року склав 22930 тис. грн. Сплачено вчасно всі податки: до державного бюджету 4790 тис. грн., до місцевого бюджету - 5507 тис. грн. та сплата ЄСВ- 2494 тис. грн. Відсутня заборгованість з виплати заробітної плати. Порівняно з минулим роком середня заробітна плата на підприємстві не зменшилась та склала 7512 грн. А у серпні цього року досягла 9205 грн., що навіть більше ніж минулого року.

На сьогоднішній день державне підприємство " Ізюмське лісове господарство" є одним з основних бюджетоутворюючих підприємств району. Лісгосп завжди готовий до викликів сьогодення та працює на майбутнє.

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar