Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Серпень » 20 » Заготівля деревини
18:59
Заготівля деревини

Заготівля деревини під час рубок головного користування є одним з найпоширеніших видів спеціального використання лісових ресурсів.
Рубки головного користування проводяться у стиглих і пристигаючих насадженнях з метою отримання якомога більше цінної (ділової) деревини у спосіб, що забезпечує дотримання принципів безперервного, невиснажливого і раціонального використання лісових ресурсів, збереження умов відтворення високопродуктивних стійких деревостанів, їх екологічних та інших корисних властивостей.
Під час заготівлі деревини не дозволяється вирубування та пошкодження дерев і чагарників, занесених до Червоної книги України. Насінників, плюсових та інших дерев, що мають виняткове значення для збереження біорізноманіття.
Єдиним дозвільним документом на використання лісових ресурсів є лісорубний квиток. Для заготівлі деревини під час рубок головного користування у Державному підприємстві «Ізюмське лісове господарство» лісорубний квиток видає Харківське обласне Управління лісового та мисливського господарства, тому жодна рубка на підприємстві не розпочинається без цього дозволу.
Щороку заготівля ліквідної деревини під час головного користування по ДП «Ізюмський лісгосп» становить близько 12,5 тис. м3. Норми і вимоги проведення рубок головного користування встановлюють «Правила рубок головного користування» (затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України 23.12.2009 року № 364).

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar