Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Червень » 12 » ВИСОКА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА В ЛІСАХ ІЗЮМЩИНИ!
10:31
ВИСОКА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА В ЛІСАХ ІЗЮМЩИНИ!

ВИСОКА ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА В ЛІСАХ ІЗЮМЩИНИ!

Протягом останнього часу на теренах Ізюмського району та в Харківській області в цілому встановилася надзвичайно спекотна та вітряна погода, а отже збільшився й ризик виникнення лісових пожеж.

Тому закликаємо населення дотримуватися пункту 3.1.2. Правил пожежної безпеки в лісах України, відповідно до якого, протягом пожежонебезпечного періоду заборонено заїзд на територію лісового фонду(крім транзитних шляхів) транспортних засобів та інших  механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети.

Дотримання правил пожежної безпеки в лісових масивах ДП «Ізюмський лісгосп» контролюватиметься працівниками лісової охорони підприємства.

В ЛІСІ КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО:

  • розводити багаття;
  • кидати непогашені сірники та недопалки;
  • заїжджати транспортними засобами;
  • спалювати суху стерню на сінокосах та пасовищах.

Нагадуємо, що нещодавно в Україні набув чинності закон, посилюючий відповідальність за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків. Також законом внесені зміни до штрафних санкції статей 77 та 77 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Нині вони становлять від 90 до 270 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 1530 до 4590 грн.) за порушення вимог пожежної безпеки в лісах України, та від 270 до 900 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 4590 до 15300 грн.)за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, що призвело до виникнення лісової пожежі.

Ми лісівники звертаємося до жителів Ізюмського та сусідніх районів: будь ласка дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах. Якщо помітите  загоряння, що загрожує лісу чи лісову пожежу повідомте нас за телефоном «Гарячої лінії» 057432-15-98.

Ліс – наше національне багатство, наша краса! Збережемо його для майбутніх поколінь разом!!!

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar