Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Грудень » 2 » відповідальність за незаконну заготівлю новорічних ялинок
13:32
відповідальність за незаконну заготівлю новорічних ялинок

У зв’язку з наближення новорічно- різдвяних свят ДП «Ізюмський лісгосп» інформує громадян про відповідальність за незаконну заготівлю новорічних ялинок.

Незаконні рубки- це заготівля деревини без спеціального дозволу (лісорубного квитка).

Правопорушником вважається особа, яка здійснює незаконну порубку дерев у лісах, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев сплачує:

- розмір шкоди, заподіяної лісу ( розрахунок згідно такси, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 року № 665 )

- адміністративний штраф - від тридцяти до шістдесяти (510-1020 грн ) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Якщо громадянин заподіяв істотну шкоду , а це шкода, яка у двадцять і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян (від 21020 грн) то згідно статті 246 Кримінального Кодексу України карається штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( 17000-25500грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років , або позбавленням волі на той самий строк.

Якщо громадянин спричинив незаконною порубкою тяжкі наслідки , а це наслідки, які у шістдесят і більше разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян (від 63060грн) то це карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

При незаконній заготівлі хвойних дерев віком до 41 року в грудні- січні в т.ч. заготівля новорічних ялинок, розмір шкоди збільшується у два рази.

Приклад: при заготівлі одної новорічної ялинки діаметром 10 см і менше розмір шкоди складе 345,94 грн. Адміністративний штраф – 510 грн.( це мінімальний). Тобто, громадянину необхідно буде сплатити 855,94 грн. за одне незаконне спиляне хвойне дерево для новорічної ялинки.

Купуючи новорічні дерева на ялинкових базарах Ви збережете новорічний настрій та свої кошти.

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar