Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Лютий » 25 » Вчені пропонують посадити трильйон дерев для боротьби з глобальним потеплінням
11:22
Вчені пропонують посадити трильйон дерев для боротьби з глобальним потеплінням

За словами вчених, освоєння занедбаних земель дозволить стримати дві найважливіші проблеми - зміна клімату і вимирання живих організмів.

 Швейцарські екологи підрахували, що висаджування лісових масивів в глобальному масштабі - зі збільшенням їхньої кількості приблизно на третину - дозволило б зупинити накопичення антропогенного вуглекислого газу, а також знизити його нинішній вміст у повітрі. Про це повідомляє Naked-science. Вчені оцінили потенційну кількість вуглецю, що здатні зв'язати з повітря дерева, що накопичують біомасу.

Зараз це 400 гігатонн в трьох трильйонах дерев, і якщо ви збільшите їх кількість ще на трильйон, то отримаєте ще близько сотні гігатонн, виведених з атмосфери, тобто практично стільки, скільки людство викидає за десятиліття», - сказав доктор Томас Кроутер зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха в інтерв'ю для The Independent. За словами Кроутера, наявні території планети здатні легко розмістити ще близько 1,2 трильйона дерев. «Ми не націлені на міські або сільськогосподарські землі, тільки на занедбані або здеградовані території», заявив він. Їх освоєння дозволить стримати дві найважливіші проблеми - зміну клімату і вимирання живих організмів - одночасно.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/ecology/ecologyclimate/10449891-vcheni-proponuyut-posaditi-trilyon-derev-dlya-borotbi-z-globalnim-poteplinnyam.html

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar