Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Вересень » 16 » технічна нарада 16.09.2020
17:36
технічна нарада 16.09.2020

 

  1. Про дотримання сортності лісо продукції при вивезенні її на ДОЦ

Доповідач: головний інженер Шаповалов О.В.

Переробка деревини на підприємстві повинна бути більш рентабельною та давати стабільний прибуток. Один із методів, це переробка низько сортної деревини та зменшення витрат за рахунок упровадження нового устаткування, технологій  та інш.

Якість контролю при прийманні лісо продукції на переробку та додержання технічних умов запорука стабільної роботи ДОЦу.

 

  1. Про стан охорони лісу від пожеж

Доповідач: провідний інженер з охорони та захисту лісу Кучинський Ю.К.

З метою  своєчасного  виявлення спалаху лісової пожежі, спостереження за лісовим масивом  проводиться з 7 спостережних пунктів, на 5 із яких встановлені пожежні вежі, на одній щогла з телевізійною установкою. Всі спостережні пункти в повній мірі забезпечені засобами зв’язку та нагляду. Велике значення в загальному комплексі протипожежних мероприємств є створення мін смуг та своєчасне їх поновлення про що було додаткове обговорення на нараде.                                                                                                                                                      В цілому лісгосп здатен протягом  пожежонебезпечного сезону 2020 року забезпечити охорону  лісів від пожеж, своєчасно її виявити та ліквідувати в разі виникнення.

 

  1. Про виконання планів з догляду за лісовими культурами та перспективи його виконання.

Доповідач: інженер лісових культур 1 кат. Чорна О.В.

Річний план по догляду за лісовими культурами по підприємству складає 275 га, в першому півріччі було пройдено доглядом 125,3 га лісових культур, на третій квартал залишилося 150 га. Всього на обліку одно, двох та трьохрічних культур 250,8 га.

            Станом на 16 вересня 2020 року лісництвами виконано 60,0 га. Всі лісництва працюють згідно графіку.

 

  1. Про виконання квартальних планів з РД, РГК та іншим рубкам та перспективи виконання рубок за IV квартал 2020 p.

Доповідач: головний лісничий Романенко С.С.

В цілому план рубок виконується, але є відставання по деяким лісництвам. Питання своєчасності надання документації, залучення лісосічних бригад, приймання та                  отпуску лісо продукції потребує жесткого контролю з боку лісничих та інженерного складу. Про що було вказано доповідачем та внесено в постанову наради.

 

  1. Про стан виконання відводів лісосічного фонду на 2021 рік.

Доповідач: головний лісничий Романенко С.С.

Відведення лісосічного фонду на 2021 рік розпочато у всіх лісництвах, станом на 01.09.2020 року зроблено 48 % від запланованого об’єму відведень, у тому числі в молодняках на 80 %.

З метою стабільної роботи по завершенню відведень лісосічного фонду на 2021 рік у встановлений термін, було прийнято ряд постанов та доведено їх до лісничих та інженерного складу.

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar