Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2022 » Лютий » 4 » проведеня таксації на мисливських угіддях ТМР «Лісівник».
21:09
проведеня таксації на мисливських угіддях ТМР «Лісівник».

4-го лютого 2022 року  представники Норцівського лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» та працівник ХОУЛМГ Головний спеціаліст відділу організації охорони і захисту лісу, мисливського господарства та охорони праці Селютін П.В. взяли участь у проведені таксації на мисливських угіддях ТМР «Лісівник».
Цей захід проводився силами мисливського колектива зазначеного господарства методом проходу територією мисливських угідь та підрахунку поміченої дичини. Під час обходів, хворої дичини, трупів загиблих тварин та птиці не виявлено. По результатах даних заходів будуть складені акти обліку мисливської фауни в мисливських угіддях ТМР «Лісівник».
Таксація – комплекс заходів, направлених на визначення кількості диких тварин та птиці на певній території мисливських угідь. Облік проводиться з метою визначення видового складу, встановлення місця проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення чисельності в різних районах мисливських угідь. Даний захід обов’язково проводиться мисливськими господарствами, користувачами мисливських угідь щорічно, після закінчення мисливського сезону, відповідно до статті 30 ЗУ “Про мисливське господарство та полювання”. Заходи з підрахунку можна проводити шляхом спостереження за рухом тварин, шумовим прогоном, підрахунком слідів на сніговому покрові та опитуванням жителів, які мешкають поблизу мисливських угідь. За результатами таксації складають відповідні акти та визначають ліміти на добування тварин у наступному мисливському сезоні.
На підставі результатів таксації оцінюється та планується діяльність, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин.

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar