Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Червень » 14 » Пасіка у ДП "Ізюмський лісгосп"
08:34
Пасіка у ДП "Ізюмський лісгосп"

Мед уживається людьми з незапам'ятних часів. Якщо вірити наскельному живопису, то збирали дикий мед ще 13 000 років до н.е. 
Мед  — густа солодка маса, яку бджоли виробляють з нектару квітів. За походженням розрізняють квітковий (нектарний) і падевий мед.
Квітковий мед бджоли виробляють з нектару квіток багатьох видів рослин. У більшості це суміш, яка утворюється при збиранні краплинок з кількох рівних медоносів, що одночасно цвітуть поблизу пасіки. Такий змішаний бджолами продукт називають збірним, або поліфлорним, медом, а коли у вулик надходить нектар майже з однієї медоносної рослини, його називають монофлорним. В Україні поширені сорти монофлорного меду з гречки, липи, соняшника, еспарцету, конюшини, буркуну, білої акації, ріпака та інших рослин. Кожний має своєрідний смак, колір, відрізняється вмістом цілого ряду речовин, проте за хімічним складом всі сорти квіткового меду дуже близькі.
 Директор лісгоспу Тільний А. І теж підтримує традиції розвитку бджільництва на нашому підприємстві. У ДП " Ізюмський лісгосп" також  є своя пасіка, яка налічує 70 бджолосімей. Вже в цьому році на пасіці лісгоспу бджолярами було викачано 200 кг травневого меду. Всі знають, що мед дуже багатий на вітаміни, це вітаміни групи В, а також аскорбінова кислота (С) у суміші з іншими компонентами, що містяться в меді, дуже корисні для людського організму. 

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar