Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Березень » 20 » Міжнародний день лісів 21 березня
09:39
Міжнародний день лісів 21 березня

Занадто цінні, щоб їх втратити


Коли ми випиваємо стакан води, пишемо в зошиті, приймаємо ліки від застуди або будуємо будинок, ми не завжди це пов'язуємо з лісами. І все ж, ці та багато інших аспектів нашого життя так чи інакше пов'язані з лісами.

Ліси, їх збалансоване управління і використання ресурсів, в тому числі в тендітних екосистемах, грають ключову роль в боротьбі зі зміною клімату і в сприянні процвітанню і благополуччю нинішнього і майбутніх поколінь. Ліси також грають вирішальну роль в боротьбі з бідністю і в досягненні цілей в галузі сталого розвитку (Цур).

Ліси покривають 31% земної суші. Вони дають продовольство, лікарські препарати та паливо, забезпечують дахом і служать джерелом доходів для 1,6 млрд. Жителів планети, включаючи понад 2 тисячі корінних етносів і народностей.

Ліси є найбільш біологічно різноманітними екосистемами суші, де мешкає і росте більше 80% половини наземних видів тварин, комах і рослин. Ліси - це також житло, робота і безпеку для залежного від них населення.

 

Ліси та біорізноманіття


У 2012 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 21 березня Міжнародним днем ​​лісів.

Організаторами є Форум Організації Об'єднаних Націй по лісах і Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) у співпраці з урядами, Спільним партнерством по лісах і іншими відповідними організаціями на місцях.

Цей день відзначається в ознаменування важливості всіх типів лісів і з метою підвищення обізнаності про їх роль. Кожен Міжнародний день лісів проводиться з метою надати підтримку зусиллям країн на місцевому, національному та міжнародному рівнях з організації заходів, пов'язаних з лісами і деревами, наприклад, кампаніям по посадці дерев. Основну тему кожного Міжнародного дня лісів вибирає Спільне партнерство по лісах. Тема 2020 року сформульована таким чином: ліси і біорізноманіття.

Відео, присвячене Дню лісів

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar