Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Липень » 10 » Міністерство розробить Державну стратегію управління лісами на 15 років, - Роман Абрамовськиий під час робочоії поїздки на Житомирщину
09:12
Міністерство розробить Державну стратегію управління лісами на 15 років, - Роман Абрамовськиий під час робочоії поїздки на Житомирщину

Під час візиту до Житомирської області Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський взяв участь у засіданні Робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і Комітету з питань правоохоронної діяльності щодо причин виникнення лісових пожеж і запобігання їм у майбутньому.

Міністр заслухав доповіді про проблеми, що виникають у роботі лісових господарств, і повідомив, що Міністерство проведе консультації з фахівцями та експертами, за результатами яких буде розроблено проєкт Державної стратегії управління лісами до 2035 року.

«Необхідно розробити стратегію на наступні 15 років та визначити головні пріоритети розвитку лісового господарства, лісокористування, лісовідтворення, шляхи фінансування заходів із лісовпорядкування, охорони лісів, запобігання та ліквідації наслідків лісових пожеж», - наголосив Роман Абрамовський.

Складовою цієї стратегії буде розробка та впровадження Національної системи захисту природних ландшафтів від пожеж. 

У рамках поїздки Міністр оглянув території, де в квітні цього року відбулись лісові пожежі, зокрема найбільш постраждалі Овруцький та Народицький райони.

Роман Абрамовський передав трьом лісгоспам, а саме: ДП «Народицьке СЛГ», ДП «Білокоровицьке ЛГ», ДП «Лугинське ЛГ», протипожежну техніку загальною вартістю 10,7 млн грн, кошти на закупівлю якої були виділені Урядом у квітні цього року.

«Уряд і Міністерство стурбовані ситуацією з пожежною безпекою в українських лісах. Ми розуміємо, що це результат тривалого недофінансування, відсутність комплексного облаштування галузі, в тому числі спеціальної та важкої техніки. Звісно, щоб мінімізувати лісові пожежі, потрібно не тільки матеріально-технічне обладнання, а й виконання протипожежних заходів, що має також бути внормовано. Мені дуже приємно передати цю техніку українським лісівникам. Хочу, щоб вона слугувала на благо лісовій галузі», - зазначив Міністр.

Нагадаємо, площа пожеж у Житомирській області Овруцького району сягнула близько 50 тис. га. Постраждало близько десятка сіл. Найбільше – Личмани та Магдан. Уряд виділив з резервного фонду держбюджету 11,2 млн грн на ліквідацію наслідків, зокрема придбання житла сім’ям, будинки яких були знищені пожежею. Ще 45,3 млн грн – на ліквідацію надзвичайної ситуації.

 

Прес-служба Міндовкілля

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar