Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Серпень » 20 » Безпека праці – насамперед!
19:06
Безпека праці – насамперед!

Ізюмський лісгосп - це велике державне підприємство, яке розташоване на площах трьох районів Харківської області -  Ізюмському, Балаклійському та Барвінківському , що складає більше 44 тис. га покритої лісом площі. Як ви розумієте, це велика робота, як для спеціалістів лісового господарства,так і для  працівників лісгоспу. Треба не тільки зібрати „урожай ” деревини, який саджали для нащадків наші діди, а й з малого насіння зростити сіянець в теплицях або розсадниках, посадити його, постійно проводячи догляд, оберігати від хвороб, пожеж та шкідників, покращувати ріст деревця та інші необхідні роботи.
      Всі ці етапи роботи включають у себе виробничі ризики. Найбільш вірогідніші – під час патрулювання лісних масивів, гасінні лісових пожеж, переробки деревини, на вантажно – розвантажувальних роботах та ін. 
За 7 місяців 2020 р. на заходи з охорони праці було витрачено 104,7 тис. грн., що в відсотках до фонду заробітної плати попереднього року має непоганий результат 1,5%. Побутовий травматизм знизився на 33 %, загальні захворювання на 9 %.
Важкий показник для кожного підприємства - це виробничий травматизм. В лісгоспі таких випадків не зареєстровано  з  2008 року.                                                                      Я рахую, що це велика робота адміністрації,  спеціалістів лісгоспу, лісничих , начальників цехів та працівників на всіх напрямках діяльності.                                                                                                                                                   Нажаль, в лісовому господарстві України,  ще трапляються випадки виробничого травматизму. З початку 2020 року  на підприємствах Держлісагентства травмовано    9 чоловік, з них 5 зі смертельним наслідком. 
У своїй повсякденній роботі необхідно  спиратися на те, що охорона праці - це  наука, за допомогою якої, ми повинні уміти побачити те, що може стати причиною травматизму.                                                                                                       Тому служба охорони праці і повинна працювати так, щоб людина могла відчувати турботу за себе. А шановним мешканцям міста Ізюму та району, треба завжди пам’ятати, що ліс не тільки джерело гармонії та здоров’я людей, але й приховує в собі небезпеку.    


Провідний інженер з охорони праці                              Ю.М.Краснослободцев
ДП «Ізюмський лісгосп»

 

 

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar