Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2020 » Жовтень » 23 » базове лісовпорядкування
18:31
базове лісовпорядкування

Один раз на десять років у лісогосподарських підприємствах України проводять комплексні заходи, спрямовані на забезпечення ефективної організації та наукового обґрунтування ведення лісового господарства і ефективного відтворення, охорони і захисту лісів, раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів. Увесь цей процес узагальнюється одним поняттям — базове лісовпорядкування.

В серпні 2019 року розпочалось лісовпорядкування і в Державному підприємстві «Ізюмське лісове господарство».

Лісовпорядні роботи діляться на два етапи. Перший – це польові роботи. Таксатори ДП «Харківська державна лісовпорядна експедиція» виїжджають безпосередньо в ліс та за допомогою спеціальних вимірювальних приладів, згідно усіх нормативно-правових актів, що діють у сфері лісового господарства, вивчають ситуацію і описують її, складаючи таксаційні описи кожної ділянки. Тобто, проводять інвентаризацію лісового фонду лісгоспу. На даний час полові роботи розпочаті в Ізюмському, Червонооскільському, Студенецькому лісництвах та повністю закінчились у Піщанському лісництві.

Після того, як виконані польові роботи, розпочинається другий етап – камеральний, тобто – обробка всієї зібраної інформації.

Кінцевим результатом цих двох етапів має вийти проект організації та розвитку лісового господарства – основний документ, який використовує ДП «Ізюмський лісгосп», у своїй господарській діяльності. В цьому документі проектується всі обов’язкові заходи для ведення лісового господарства, починаючи з вирощування лісу і завершуючи збором «урожаю» стиглого лісу.

| Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar