Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » Архів матеріалів

Занадто цінні, щоб їх втратити


Коли ми випиваємо стакан води, пишемо в зошиті, приймаємо ліки від застуди або будуємо будинок, ми не завжди це пов'язуємо з лісами. І все ж, ці та багато інших аспектів нашого життя так чи інакше пов'язані з лісами.

Ліси, їх збалансоване управління і використання ресурсів, в тому числі в тендітних екосистемах, грають ключову роль в боротьбі зі зміною клімату і в сприянні процвітанню і благопо ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

У зв’язку із підтвердженням випадків коронавірусної хвороби (COVID-19) на Україні , одразу в ДП «Ізюмський лісгосп» були прийняті міри, які спрямовані на захист прав працюючих осіб під час карантину та обмежувальних заходів пов’язаних із поширенням хвороби (COVID-19), а саме:
-частина працюючих переведена на дистанційне виконання посадових обов’язків;
- частина працюючих відправлена у соціальні, додаткові відпустки;
- в наявності є медичні дезинфікуючі препарати;
- обмежений доступ сторонніх осіб до центральної будівлі лісгоспу.

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Не встигло блиснути сонечко, а вогонь вже палає!!! 10 березня поблизу села Суха Кам’янка зафіксовано пожежу, горів очерет. Пожежа спалахнула однозначно не без допомоги людини.
Представники державного підприємства «Ізюмське лісове господарство» оперативно відреагували на інформацію стосовно загорання та прийняли участь у гасінні пожежі. З метою якнайшвидшої ліквідації пожежі та недопущення загорання межуемого з очеретом лісового масиву було направлено на гасіння пожежну техніку та людський ресурс.

... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

На даний час в усіх засобах масової інформації обговорюється питання глобального засмічення нашої планети різного роду сміттям і відходами, які пагубно впливають на екологію.
Через це недбальство та байдужість, страждають легені нашої планети і все людство в цілому.
Всі разом ми засуджуємо вчинки людей, які чи то з невихованості чи то з поганої звички, засмічують природу - ліси, поля,  автошляхи. Неодноразово спостерігаються випадки, коли їдиш  автомобілем і знахабнілі водії викидають сміття зі свого авто  на узбіччя. А яка ситуація спостерігається на дорогах, які пролягають через ліс.  Немає тако ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Любі жінки!!!

Колектив ДП "Ізюмський лісгосп" вітає вас з наступаючим Міжнародним жіночим днем -                     ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

Сірі хижаки з кожним роком мігрують, заселяючи нові місця, де їх ніколи не було. Через нестачу харчів у лісі, почали «заглядати» до подвір’я. Хижаки заходять до сіл та роздирають свійських тварин, не нехтуючи собаками. 
 Так в селі Співаківка, Ізюмського району на подвір’ї громадянки Глазкової Т.В., вовк напав на домашніх тварин та  з’їв собаку. Через деякий час, 16 лютого 2020 року, до подвір’я  сусідки гр.. Глазкової Т.В. знову завітав  голодний вов ... Читати далі »

Добавил: MR-Frayr
| | Комментарии (0)

 

Навесні, коли сходить сніг і оголюється грунт з висохлої торішньої рослинністю, починається тривожна пора весняних палів. Деякі люди влаштовують пожежі, спалюючи торішню траву.
Сухі торішні трава, очерет і листя - це не сміття, а безцінна захист грунту від ерозії і змиву поживних речовин, а також - джерело живлення, житловий будинок, притулок, коротше кажучи - необхідні умови для життя багатьох рослин, грибів і тварин. У природі передбачені механізми, завдяки яким трава відростає після зими самостійно, без палів, а минулорічна - перегниває і ніяк не є перешкодою для молодої порослі. Навпаки, разом з торішньої дрантям згоряють насіння різноманітних рослин і на місці палів розвиваються вогнестійкі жорсткі бур'яни, що витісняють хороше різнотрав'я.

... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 36 37 »