Офіційний сайт державного підприємства 
 Ізюмське лісове господарство

Главная » 2019 » Серпень » 15

 

Ліс – найбільше природне багатство. Про Його величність Ліс складено чимало віршів, нарисів, поезій, афоризмів, тощо. Дивно, що митці – це і поети, і письменники, і художники описують і змальовують ліс у своїх творах,  як живу істоту.
         Насправді ліс – живий. Він говорить, співає, дихає, народжує, пробуджує… Недаремно, що саме на початку весни відзначається Міжнародний день лісів. Адже,  навесні ліс оживає після довгої зими. Ще недавно він був похмурим, а дерева стояли голі. А тепер ліс осяяло весняне сонечко. Тугі бруньки набухли на деревах за кілька днів. Вони розкрилися у ніжне зелене листя. Весняний ліс знову шумить від вітру.  Весняний ліс ошатний та світлий. Прогулянка ним – це справжнє задоволення.
      Ось тому, професія лісівника важлива і почесна. Охороняти ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)

 

Чимало разів працівники Ізюмської лісової охорони попереджали населення про лихо від вогню.
Щораз благали «БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ У ЛІСІ!», закликали не допускати пожеж в екосистемах!
Але марно. На Ізюмщині, як і по всій території України спостерігається підвищення температурних показників та по-справжньому спекотна погода. Недотримання правил пожежної безпеки (випалювання сухостою, необережне поводження з вогнем, непогашений сірник, недопалок) у цей період може стати причиною масштабних лісових та торф’яних пожеж...
При жаркій погоді, якщо дощів не буває протягом більше ніж 10 днів, ліс стає настільки сухим, що будь-яке необережне поводження з вогнем викликає пожежу. В 90-97 випадках з 100 винуватцями виникнення лиха є люди, що не проявляють належної обережності при користуванні вогнем у місцях роботи і відпочинку.
Так днями в ... Читати далі »

Добавил: wetmost
| | Комментарии (0)